Nike Nyeste Norge Sko Black Star 2015 Herre TB All Hyperdunks White 1H6gq
Salg 5 568 Herre Free 0 Sko Oransje Offisiell Blå Sko Nike Nike

Halsbrann kan oppstå når for mye magesyre kommer inn i spiserøret. Det er et problem som er forbundet med for mye magesyre, spiserør og sure oppstøt. Sammen er de forskjellige tilstandene kalt sure oppstøt. De fleste har sikkert opplevd den brennende følelsen i halsen noen ganger i livet. Det kan være utrolig irriterende og ubehagelig. Hvis det er et hyppig problem, kan det være svært plagsomt i hverdagen. Les her og finn ut hva du kan gjøre for å forebygge og behandle halsbrann og sure oppstøt.

Informasjon på denne siden

Hva skjer med for mye magesyre?

Halsbrann og sure oppstøt oppstår når magesyre kommer inn i spiserøret. Spiserøret har en lukkemuskel som sikrer at oksygen i magen ikke kan trenge inn i spiserøret. Det er en enveisventil. Den avsluttende funksjonen kan imidlertid påvirkes av ulike årsaker, noe som betyr at den ikke lukkes riktig slik at magesyren trenger gjennom spiserøret. Parajumpers Pris Parajumpers Jakke Kvalitet Beste Med Menn Høy wIPBxFw Norge Nike Sko Black Herre Star TB 2015 All Hyperdunks Nyeste White Rr7qCwR

Det kan være forskjellige grunner til at lukkemuskelen ikke fungerer optimalt. Dette kan skyldes at det er for mye magesyre, du har spist for mye, eller det er noe som klemmer magesekken.

Halsbrann symptomer

Halsbrann og sure oppstøt kan føles svært ubehagelig. Noen av symptomene som kan oppstå er:

Halsbrann årsak: Hvorfor får du sure oppstøt?

Det er ikke alltid du vet nøyaktig hvorfor sure oppstøt oppstår. Noen pleier å få det mer enn andre. Noen årsaker til sure oppstøt:

 • Overvekt kan skyldes magesyre som kommer opp i spiserøret. Dette skyldes at overvekt kan oppstå i mageforstyrrelsen, noe som kan føre til at magesyren stiger opp i spiserøret. Hvis du går ned i vekt, vil risikoen for sur utvinning bli redusert.
 • Hvis du spiser for mye, kan lukkemuskelen også ha vansker med å fungere optimalt. Derfor er det viktig å ikke overspise.
 • Noen matvarer gir også halsbrann og sure oppstøt. Blant de vanligste er alkohol, kaffe, sjokolade og sterk mat. Er det noen matvarer som gir deg veldig mye halslidelse, så unngå dem så mye som mulig.
 • Noen mennesker føler den brennende følelsen når de legger seg, da magesyren har lettere for å trenge inn i spiserøret.
 • Noen typer medisiner hemmer lukkemuskelen og gir dermed anledning til sure oppstøt
 • Salg Head Products New København Outlet Grifone Billige UxF7q80 på denne tilstanden.

Halsbrann gravid

Graviditet kan forårsake symptomer som refluks, hvor mye magesyre kommer opp i spiserøret. Dette skyldes blant annet at livmoren er større og dermed kan presse opp i magen. Magesyren kan derfor klemmes inn i spiserøret. I tillegg kan hormonforandringer gjøre lukkemuskelen mer avslappet, noe som ytterligere øker risikoen for magesyre i spiserøret. Siden du ikke kan endre årsaken til halsbrann som forekommer i svangerskapet, er det ekstra viktig å prøve å unngå symptomene. Man kan gjøre dette ved å:

 • Spis små måltider om gangen
 • Unngå kaffe og te
 • Offisiell 568 Nike Herre Oransje Free Salg Sko Blå 5 0 Sko Nike
 • Unngå matvarer som ofte forårsaker sure oppstøt, som sterk mat og sjokolade
 • Ligg med hodet høyere om natten

Midler mot halsbrann

Hvis du bare opplever symptomene svært sjelden, er det ikke nødvendig å gjøre noe. Det går av seg selv. Men hvis du ofte opplever vondt i halsen og en brennende følelse i halsen, er det flere forskjellige ting du kan gjøre for å berolige symptomene. Det er blant annet ting du kan gjøre for å redusere risikoen, og i tillegg er det forskjellige typer medisiner som kan hemme symptomene. CROSSFIT engros Norge 8 Treningssko NANO online Reebok 0 Kvinne wqArxqI5U2

Hva hjelper mot halsbrann?

Det er ulike tiltak du kan ta for å redusere risikoen for sure oppstøt.
Prøv følgende tips mot svie i halsen:

  Casual WhiteBlackWhite Club 2016 Norge Classic Reebok C Sko qWI6zR8wg
 • Slutte å røyke
 • Legg inn hvilke matvarer og drikker som forverrer situasjonen og unngå dem
 • Unngå å drikke alkohol og kaffe
 • Ikke spis for store og fete måltider
 • Ikke spis rett før du sover
 • Sov med en høyere pute hvis du har sure oppstøt om kvelden
 • Forsøk å redusere stress, noe som kan forårsake for mye magesyre
 • Det finnes også apotek for apotek som kan brukes til milde tilfeller.

Halsbrann kjerringråd

Sko Intl Cadmium Txt Hi Reebok Casual Norge WhiteBright Fvs Fs xAUO0

Det er ulike kjerringråd som skal kunne hjelpe med plagene i halsen. Noen av disse er mat mot halsbrann:

 • Spis en banan
 • Spis mandler
 • Drikk melk – som det er basisk
 • Knekkebrød og annet tørt brød kan hjelpe
 • Drikk te laget av fersk ingefær

Halsbrann behandling: medisinering mot magesyre

For mange vil de vanlige kjærringrådene ikke være nok til å dempe symptomene på overflødig magesyre. Derfor kan magesyremedisin være en nødvendighet som behandling. Det finnes ulike typer medisiner, som hver har en effekt på halsbrann og sure oppstøt. 

Salg North The Uformelle Face Dameklær North jakker Face The CxpqTa

Nøytraliserende magesyrepiller

Offisiell Oransje 5 Free Nike Blå 0 Salg Herre Sko 568 Nike Sko rWqYrwAgp Offisiell Oransje 5 Free Nike Blå 0 Salg Herre Sko 568 Nike Sko rWqYrwAgp

Siden magesyren har en PH-verdi på 1-2 og er derfor veldig sur når den kommer opp, er det mulig å dempe den sure verdien ved å gi magesyrepiller som er basiske. Disse får PH-verdien til å stige, så symptomene er mindre uttalt. Det har imidlertid en relativt kort varighet, men kan bidra til bedring av milde symptomer på halsbrann og sure oppstøt.

Magesyrepiller hemmer dannelsen av magesyre

Når såkalte H2-reseptorer i magesår påvirkes av histamin, dannes mer magesyre. Derfor kan du redusere mengden magesyre som produseres ved å blokkere H2-reseptorene. Det gjør noen typer medisiner for magesyre, som for eksempel medisiner med stoffet Rantidin.

Magesyremedisin som påvirker slimlaget

Magesekken inneholder et slimlag som beskytter mot magesyre. Er dette slimlaget, ødelagt kan magesår oppstå. Noen typer halsbrann medisin virker mot magesyre og påvirker kroppen på en måte slik at stimulering av slimdannelse finner sted. Dette kan gi en beskyttende effekt og rette opp noen av konsekvensene av for mye magesyre som sår.

Kilder:Rosa running Free Nike tights 0 salg nike 7 Dame Lyse Grønn Sko vFxHY

Sko 5 Oransje 568 Offisiell Sko Blå Salg Herre Nike 0 Nike Free
 1. 10 ting som hjelper– Samvirke
 2. Halsbrand – Netdoktor
 3. What is heartburn – WebmdOnline På Feriesko Merker Sko Mer Sommersko Sportssko Boots 0nBExwRx